Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Conferința „Strategii de Înfrumusețare”, program de dezvoltare a industriei înfrumusețării

Vineri, 12 mai, a avut loc a doua ediție a conferinței anuale ”Strategii de Înfrumusețare”, organizată de PADIR – Patronatul Antreprenorilor din Industria Înfrumusețării din România, membru CONAF, în parteneriat cu Cosmoworld.

La prima ediție a conferinței, organizată în 2022, reprezentanții organizațiilor fondate cu scopul de a dezvolta industria înfrumusețării au expus problemele cu care se confruntă antreprenorii și profesioniștii și au conceput un plan de acțiune astfel încât să fie identificate cele mai bune soluții dar și cele mai bune strategii de implementare. Astfel, a fost creat un grup interministerial la care au participat reprezentanții organizațiilor, ai mediului de afaceri și reprezentanți ai Ministerului Economiei, Ministerului Finanțelor, Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspecției Muncii și Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului .

La cea de-a doua ediție a conferinței, organizată în cadrul expoziției Cosmoworld au fost prezenți în calitate de speakeri: Anamaria MITRIConsilier Superior, Direcția Politici de Ocupare, Competențe și Mobilitate Profesională, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Daniel TU

DOR – Director General, Direcția Generală de Management al Riscului, ANAF, Teodora VLAICUPOPA – Șef Serviciu, Direcția Generală de Asistență pentru Contribuabili, Larisa PAPPDirector, Direcția Control Relații de Muncă, Inspecția Muncii, Mihaela MITROIPreședinte CONAF București, expert fiscal, Rodica LUPUCEO LOOP Operation, expert fonduri europene, Viorica PUSCASVicepreședinte CONAF, project manager WINGATE.

Concluziile conferinței au fost expuse de invitații permanenți și participanții la grupul de lucru: Corina MUNTEANU – președinte PADIR, Lucian MIESS – președinte Robeauty, Cristian PASCU – președinte ANSBR și Olimpiu GALANI – CEO Beauty One.

”Conferința ”Strategii de Înfrumusețare” a fost un prilej extraordinar de a sublinia rezultatele pe care demersurile făcute de PADIR împreună cu celelalte organizații le-au avut pe parcursul unui an. Astfel, au fost dezbătute teme de mare interes pentru antreprenorii și profesioniștii din beauty precum stimulentele oferite antreprenorilor de către Ministerul Muncii prin ANOFM în vederea micșorării deficitului forței de muncă, conformarea voluntară – program de prevenție inițiat de ANAF în vederea sprijinirii contribuabililor pentru declararea veniturilor și raportul de muncă în relația dintre o societate comercială (SRL) și o persoană fizică autorizată (PFA). De asemenea, publicul a asistat la o serie de prezentări susținute de experți cu multă experiență cu scopul de a clarifica aspecte precum: modificările fiscale 2023, finanțări disponibile pentru domeniul nostru de activitate sau instrumente de ajutor pentru antreprenori oferite de platforma de cursuri gratuite WINGATE. , a declarat Corina Munteanu, președinte PADIR.

Cu această ocazie a fost anunțat și parteneriatul dintre PADIR și Jurnalul de Estetică (JDE) cu privire la SPEAK-UP!, program de consolidare a reputației profesioniștilor și a meseriilor din beauty având ca scop transformarea acestor ocupații într-o primă opțiune în alegerea unei cariere.

Sponsorii evenimentului au fost Tabya Lashes, Beauty One, O-way România, Colors – Change Life, TND Group, House of Beauty by Cosmina & Petre, Mirela Vescan Academy, Happy Forever by Andreea și Crama Vinuri Republica Moldova.