Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Soluții pentru o capitală SMART dezbătute la întâlnirea reprezentantelor CONAF cu Primarul General al Capitalei

intalnire conaf si primarul general al capitalei

Pe 8 septembrie 2020, reprezentantele CONAF s-au întâlnit cu doamna Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, pentru a discuta propuneri concrete menite să îmbunătățească viața bucureștenilor. S-au abordat subiecte importante precum:

  • Educație
  • Protecție socială
  • Cultură
  • Economie

Pe parcursul a două ore, s-a discutat despre nevoia în școli de consilieri vocaționali și de psihologi, sprijinului persoanelor cu dizabilitati, cum putem îmbunătăți calitatea aerului pe care îl respiră bucureștenii, despre educație, despre o capitală smart city și nu numai.

Una dintre problemele actuale abordate a fost insuficiența spațiilor pentru desfășurarea învățământului școlar, în condițiile restricțiilor și regulilor impuse de existența pandemiei. În acest sens CONAF a propus contactarea companiilor care au disponibile spații amenajate corespunzător, pe care nu le folosesc în această perioadă și folosirea temporară a lor.

O altă problemă importantă ce își așteaptă de mult timp rezolvarea, a fost semnalată de doamna Corina Munteanu, președinta PADIR – Patronatul Antreprenorilor din Industria Înfrumusețării (membru CONAF), și anume, faptul că este nevoie de o procedură simplificată și unitară de autorizare și control în această industrie. Spre exemplu, în acest moment pentru un acord de funcționare al unui salon de infrumuseșare, în funcție de sectorul în care îți deschizi afacerea în București, ți se pot cere 9 documente sau 22 de documente și acest lucru nu este normal. Crearea unui serviciu unitar este impetuos necesară și digitalizarea poate fi soluția potrivită pentru a face acest lucru.

intalnire conaf si primarul general al capitalei

Doamna Cristina Chiriac, președintele CONAF, a înaintat propunerea de a promova Bucureștiul din punct de vedere turistic, în special zonele istoric protejate și casele monument, prin crearea unei hărți virtuale, turistice și culturale, pe care să regăsim casele în care au locuit artiști, scriitori și alți oameni de marcă, locuitori ai Bucureștiului de odinioară.

“Cu cât ne vom implica mai mult, cu atât mediul de afaceri se va dezvolta mai mult. Noi putem face diferența. Noi putem schimba mentalități. Noi putem scrie o nouă foaie de parcurs”, a mai adăugat Cristina Chiriac.

Daniela Nuță, CEO Ability Hub, a semnalizat dificultatea companiilor din București care doresc să angajeze persoane cu dizabilități însă nu pot găsi asemnea candidați. Astfel s-a solicitat susținerea PMB prin transmiterea unei statisticii a persoanelor cu dizabilități din București care să fie de ajutor agenților economici.

CONAF a propus crearea un consiliu consultativ care să cuprindă reprezentanți din toate ramurile de business și care să organizeze întâlniri periodice cu reprezentanții primăriei capitalei.

Doamna Primar General Gabriela Firea, a fost de acord cu toate propunerile venite din partea membrelor CONAF, considerându-le valoroase și ne-a asigurat că PMB va întreprinde acțiuni care vor duce la îndeplinirea lor. De asemenea doamna Firea a invitat CONAF-ul să fie partener de dialog și pe proiecte al Primăriei Municipiului București.

CONAF a solicitat primăriei informații despre inițiativele existente, în derulare, cu privire la victimele violenței domestice și la prevenirea abandonului școlar.
Am fost informați că pentru prevenirea abandonului școlar se acordă un sprijin financiar în cuantum de 450 lei/copil în fiecare an școlar pentru achiziția de cărți, papetărie și rechizite pentru copii.

În ce privește victimele violenței domestice, municipalitatea a dezvoltat o serie de servicii sociale integrate, înființând servicii de tip adăpost pe care victimele le pot accesa în regim de urgență și locuințe protejate. Victima poate să apeleze numărul scurt 0219524.
De asemenea s-au infiintat trei Spălătorii Sociale, unități prin intermediul cărora se acordă servicii gratuite de spălare și uscare a hainelor familiilor și persoanelor singure aflate în risc de marginalizare socială de pe raza municipiului București.
Spălătoria Socială Armeniș – situată la adresa Strada Armeniș nr. 2, sector 3;
Spălătoria Socială Ominis – situată la adresa Strada Turnu Măgurele nr 17 A, sector 4;
Spălătoria Socială Drumul Taberei – situată la adresa Drumul Taberei nr. 24, sector 6.

Centrul municipal de donații și voluntariat, la nivelul căruia se implementează proiectul social ‘Bebe de București are hăinuțe’. Aici ajung pentru sortare și igienizare hainele colectate în centrele sociale, haine care urmează să fie donate pentru copii cu vârste intre 0 si 12 ani, care provin din medii defavorizate. Beneficiarii acestui centru sunt familiile monoparentale, familiile cu venituri sub 1.000 de lei pe membru și copiii din centrele rezidențiale sau de plasament.
Donatorii pot să ofere hăinuțe de copii și jucării educative (nu plușuri) pentru vârsta 0-12 ani și le pot aduce în intervalul orar 9-16 în următoarele locații:
Complex de servicii sociale Ominis – strada Turnu Măgurele , nr.17A, sector 4;
Sediul central al D.G.A.S.M.B. – strada Constantin Mille, nr.10, sector 1;
Punctul de lucru Perla #bebedebucurești – șoseaua Stefan cel Mare, nr. 1, sector 1;
Spălătoria Socială Armeniș – strada.Armeniș, nr. 2, sector 3;
Spălătoria Socială Drumul Taberei – Drumul Taberei, nr.24, sector 6;
Centrul ”Bebe de București”, situat in strada Șerban Vodă, nr.43-49, sector 4.

Mai multe detalii referitoare la serviciile sociale și proiectele implementate de Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București pot fi găsite pe pagina web a instituției – www.dgas.ro

Asemenea întâlniri dovedesc faptul că, mediul de afaceri împreună cu autoritățile publice, printr-un dialog constructiv, pot găsi soluții astfel încât toate problemele să fie rezolvate. De asemenea foarte importantă este și continuitatea proiectelor pe care le construim.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*