Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Companiile cu mai puțin de 9 angajați scăpa de fișa postului

Guvernul a adoptat, astăzi, o ordonanță de urgență care vine în ajutorul a 445.000 de microîntreprinderi, care au sub nouă angajați.

„Ordonanța de Urgență care oferă o gură de aer pentru sute de mii de IMM-uri. Am eliminat obligativitatea întocmirii fișei postului, a condicii de prezență și a regulamentului intern. Acestea sunt acte birocratice care, într-o lună, pentru o microîntreprindere cu doi angajați presupune completarea unui set consistent de documente. Practic, am eliminat o muncă în plus, pe care angajatorii pot să o desfășoare verbal în relația cu angajații, fie printr-un act scris de mână, întrucât vorbim de microîntreprinderi, care au nevoie de flexibilitate“, a spus Raluca Turcan.

Tot astăzi, ministrul Muncii a declarat că în ședința de Guvern au fost făcute modificări la contractele de muncă încheiate între angajatori şi angajaţi. Turcan a spus că anul acesta au fost cu 400.000 de contracte cu clauză de telemuncă mai mult ca anul trecut.

„Azi am adoptat în primă lectură două ordonanţe de urgenţă pentru mediul de afaceri încercat în această perioadă, documente care simplifică relaţiile de muncă prin digitalizare şi birocratizare. O ordonanţă de urgenţă include prevederi pentru folosirea semnăturii electronice, avansată sau calificată, însoţită de marca temporală în încheierea contractelor de muncă. În relaţiile cu instituţiile statului pentru angajatori şi angajaţi. De asemenea, această ordonanţă de urgenţă dă posibilitatea angajatorului să acţioneze semnătura electronică pentru angajat. În acelaşi timp, tot pentru această ordonanţă de urgenţă am încercat să simplificăm activităţile în telemuncă ţinţnd cont că în momentul de faţă avem declarate aproximativ 400.000 de contracte cu clauză de telemuncă mai mult ca anul trecut.”, a declarat Raluca Turcan.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*