Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Asociația SPA România se alătură Patronatului Antreprenorilor din Industria Înfrumusețării din România (PADIR)

Asociația SPA România este o organizație neguvernamentală, non-profit, apolitică și independentă, cu beneficiu public, înființată în anul 2014 în vederea reglementării legislației în domeniul SPA. Membrii asociației doresc să promoveze activ această activitate componentă a industriei relaxării din România şi să dezvolte piața SPA internă, incluzând toate tipurile de centre SPA si Wellness. Asociația SPA România  are reprezentări, prin membrii săi, în toate sectoarele importante, de la sănătate, turism și ospitalitate până la educație și formare.

PADIR este prima organizație patronală dedicată industriei înfrumusețării din România și a fost fondată pentru promovarea şi sprijinirea antreprenorilor care activează în această industrie. De asemenea, PADIR este singura organizație avizată de ANC, având dreptul exclusiv de validare a standardelor ocupaționale din industria înfrumusețării.

PADIR  este membru al  Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), singura entitate confederativă din România ce are ca obiectiv principal susținerea și promovarea antreprenoriatului feminin, implicându-se activ în diferite proiecte economice, sociale și culturale. Încă de la începutul acestor demersuri, sprijinite permanent de către Administrația Prezidențială, confederația a militat pentru o economie puternică și competitivă pe plan internațional, fiind semnate o serie de parteneriate cu alte organizații la nivel european.

Promptitudinea cu care antreprenorii din industria înfrumusețării și-au manifestat interesul de a se alătura demersurilor PADIR ne onorează și ne bucură în egală măsură deoarece atestă faptul că industria înfrumusețării are nevoie de o voce comună, de o organizație care să militeze pentru unitate. Acționând împreună în același scop și având același obiectiv, vom reuși să contribuim semnificativ la promovarea spiritului antreprenorial în industria înfrumusețării,  la dezvoltarea și creșterea performanțelor profesionale, precum și la evitarea derapajelor economice. Prin susținere și cooperare putem realiza un cadru stabil și sigur pentru membrii noștri. Aderarea Asociației SPA România la PADIR consolidează eforturile noastre comune de a aduce în atenția autorităților, problemele mediului antreprenorial din industria înfrumusețării.„, a declarat Corina Munteanu, Președinte PADIR.

Datele statistice arată că, pe piaţa din România, activitățile de SPA au generat in 2019 venituri de 29,68 milioane euro prin intermediul a peste 1.200.000 consumatori care au apelat la aceste servicii.

„Acest parteneriat ne onorează și reprezintă o nouă etapă pentru industria SPA din România, respectiv un pas înainte spre legiferarea acestei zone de business. Piața SPA există și crește rapid, deci are nevoie de un cadru legal specific pentru a se dezvolta sănătos. Fără o legislație clară nu putem avansa din punct de vedere calitativ decât cu niște costuri foarte mari suportate de investitorii în SPA. De exemplu, fără nomenclatoarele de meserii, nu se pot acredita școli care să pregătească SPA manageri, terapeuți, recepționeri etc. Alternativa este să urmeze aceste cursuri în străinatate, ceea ce implică niște costuri foarte mari generate de cazare și transport la care adăugam și taxa de școlarizare. Primele demersuri au fost inițiate de Asociația SPA România încă din 2014, iar acum, sub umbrela PADIR am convingerea că, în scurt timp, vom fi mult mai avansați decât suntem astăzi.” a declarat Ioana Marian, Președinte Asociația SPA România și fondator despreSpa.ro

Despre P ADIR

PADIR este organizația antreprenorilor din industria înfrumusețării care promovează și apără drepturile și interesele membrilor săi și îi informează despre legislația și reglementările industriei la nivel european și național;

PADIR reprezintă industria în relația cu autoritățile publice și centrale, cu sindicatele și cu alte organizații non-guvernamentale;

PADIR impulsionează procesul de constituire și dezvoltare a societăților comerciale;

PADIR inițiază, realizează și derulează implementare de proiecte și programe și atrage resurse publice sau private din țară și din străinătate pentru realizarea investițiilor în industria înfrumusețării;

PADIR promovează creșterea nivelurilor de profesionalizare și recunoașterea acestora.

PADIR este singura organizatie din Romania, avizată de Autoritatea Națională pentru Calificări ca având drept exclusiv de validare a SO din industria înfrumusețării.

Despre SPA România

SPA România este o organizație neguvernamentală, non-profit, apolitică și independentă, cu beneficiu public, înființată în anul 2014 în vederea reglemntării legislației în domeniul SPA.

SPA România dorește să promoveze activ această activitate componentă a industriei de relaxare din România şi să dezvolte piața SPA internă, incluzând toate tipurile de centre SPA si Wellness.

SPA România are, în principal, obiective imediate legate de îmbunătățirea legislației pentru o mai bună și corectă desfășurare a activității Centrelor Spa si Wellness.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*