Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Sesiune de instruire pentru Dezvoltarea Capacității Administrative și Digitalizarea Organizațiilor Societății Civile

În perioada 17-20 octombrie a.c., în pitorescul oraș Predeal, s-a desfășurat o sesiune specială de instruire dedicată dezvoltării capacității administrative și digitalizării organizațiilor societății civile. Această inițiativă este implementată de Secretariatul General al Guvernului (SGG) în calitate de coordonator de reforme și investiții prevăzute în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, mai precis în ținta numărul 406, care are ca obiectiv pregătirea a 800 de reprezentanți ai organizațiilor societății civile pentru a spori capacitatea administrativă și gradul de digitalizare a structurilor lor.

Această țintă este parte a Componentei 14 a Planului Național de Redresare și Reziliență, care se concentrează pe buna guvernanță și reforme menite să îmbunătățească procesele decizionale și coordonarea politicilor la nivelul Guvernului și al ministerelor coordonatoare. De asemenea, aceasta vizează consolidarea instrumentelor pentru a crește calitatea consultărilor publice la toate nivelele administrației.

Scopul principal al acestei inițiative este instruirea reprezentanților organizațiilor societății civile pentru a spori capacitatea administrativă și gradul de digitalizare a structurilor lor. Prin participarea activă la această sesiune de instruire, aceștia contribuie la construirea unei cetățenii active și la dezvoltarea unei relații de încredere între stat și societatea civilă.

La acestă sesiune de instruire au participat reprezentanții PADIR, atât de la centru, unde Corina Munteanu ocupă funcția de Președinte, iar Cristina Turnagiu Dragna de Director de Programe și Politici Strategice, Vicepreședinții Anita Denis, Nanu Oana, Olimpiu Galani și Monica Lupu, cât și Președinții de Sucursale din Gorj – Elly Surcel, Brăila – Gabriela Stoian, Galați – Cătălina Aron, Botoșani – Ciprian Andronache, Suceava – Elena Ignea și Dâmbovița – Raluca Duțu Grecu.

Această prezență a reprezentanților PADIR adaugă un nivel suplimentar de semnificație la eveniment, evidențiind angajamentul organizației pentru dezvoltarea capacității administrative și digitalizarea organizațiilor societății civile.

Profitând de ocazie, Ciprian Andronache, președinte al sucursalei PADIR Botoșani a avut o prezentare specială pentru membri. Acesta a dezbătut rezultatele studiului intitulat „Gradul de eficiență a conceptului de brand în domeniul înfrumusețării,” oferind o perspectivă valoroasă asupra modului în care brandurile din industria înfrumusețării pot influența eficiența și succesul unei afaceri. De asemenea, în timpul deplasării, au fost purtate discuții ample cu privire la obiectivele strategice ale PADIR pentru anul 2024, stabilindu-se direcții clare pentru dezvoltarea organizației în viitor. Dezbateriile au adus un aport semnificativ la întărirea colaborării și la îndeplinirea obiectivelor PADIR, consolidând rolul său de organizație lider în industria înfrumusețării.

#PNRR #SGG #guvernaredeschisa #capacitateadministrativa #digitalizare #PADIR